reede, 24. veebruar 2012

Pikeerimine

Võõrasemade tärkamise kohta võib öelda, et üles tulid täitsa korralikult...nii nagu ikka esimene kord juhtub...sai ehk veidi palju neid külvatud, aga eks ikka juhtub :)

Kuna kogemusi nõnda võõrasemasid ise ette kasvatada pole...järgin suhteliselt täpselt (või vähemalt püüan) spetsialistide juhiseid ja nii nagu juhis ette nägi- võtsime eile käsile ette pikeerimise. Ja kuigi võib see tunduda päris lihtne - ühest kastist upitad taime üles ja potsatad ta siis teise kasvukohta...siis väikeste nõrgukeste niiditaoliste taimehakatistega, on see üksjagu tippimine...aga tulemuseks on ligi 80 ümber pikeeritud võõrasemataime. Ahjaa...kuigi päev on päev-päevalt pikemaks venimas...ei sobi see veel taimedele...kipuvad teised ikka kaugemale ja kõrgemale venima. Et veidi nende valguspüüdu kergemaks teha, sai eile siis ka valguslamp soetatud...saab näha, kas aitab veidi :)

Salatipoisid on ka  potist oma peakesed välja pistnud...nii, et kasvumajakese elanikkond aina kasvab. Võibolla alguse tuhin, aga eile pikeerides tundus mulle, et vahelduseks taolist tegemist teha ei oleks sugugi väga vastumeelne...sealt ka endiselt mõte kurkide peal...  

Kommentaare ei ole: